2016 İAOSB SANAYİCİLERİ & İZMİR ÜNİVERSİTELERİ BULUŞMASI'NA KATILIM SAĞLADIK.

Bu yıl 27 Ekim 2016 Perşembe tarihinde 6.sı gerçekleşen İAOSB Sanayicileri & İzmir Üniversiteleri Buluşması’na İKÇÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz adına Müdür Yardımcısı Uzm.H.Ahmet URAN katılım sağladı.

E.Ü. EBİLTEM TTO işbirliği ve İAOSB Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen, üniversite ve sanayi temsilcilerinin proje fikirlerini tartışabildiği önemli akademik buluşmalar arasında yer alan etkinlikte hedeflenen; teknolojiyi üreten taraf olan sanayicimizin, üniversitelerin bilimsel potansiyeline kolaylıkla erişebilmelerine katkı sağlamaktır.

Katılan tüm firmaların faydalı bulduğunu ifade ettiği, dört firmadan birinin yaptığı görüşmeleri somut bir projeye dönüştürdüğü etkinlikte, bu güne kadar 400’ün üzerinde ikili görüşme gerçekleşmiştir. Etkinlik sonrası değerlendirmelerde firmalarımız, Ar-Ge devlet desteklerine başvurduklarını, akademik dünya ile daha yakın temasa geçtiklerini, projelerine teknik destek için işbirliğinde bulunduklarını ifade etmişlerdir.

İKÇÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak firmalar ile görüşmeler yapılarak, İnsan Kaynakları Yönetimi kapsamında proje ve eğitim danışmanlıkları konularında bilgi alışverişi sağlanmıştır. Ayrıca firmalardan İKÇÜ öğrencilerinin uygulama sahaları elde edebilmeleri adına iş ve staj konularında destek sağlamaları talep edilmiştir.