Üniversite Sektör İşbirliği ve Kariyer Basamakları

Turizm Fakültesi öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Üniversite Sektör İşbirliği ve Kariyer Basamakları” temalı kariyer günlerine  İKÇÜ Rektör V. Prof. Dr. Mehmet TOKAÇ, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Turan GÖKÇE, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven TAŞBAŞI, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kaan ERGE, Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü Çiğli Hizmet Merkezi Müdürü Funda ÖZSAN ve İzmir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Burak YURDAKUL teşrif ettiler. İKÇÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve  Araştırma Merkezimizin desteklediği kariyer günlerinde, merkezi derslikler binası fuaye alanında kurulan stantlarda öğrenciler ile sektör bir araya geldi. Stantlarda Türkiye’nin her yerinden gelen konaklama işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, seyahat acentaları, eğitim, kariyer ve staj danışmanlık firmaları gün boyu turizm öğrencileri ile birlikte staj, çalışma imkânları ve eğitim hakkında bilgi alış verişinde bulundular. Öğrenciler şimdiden staj ve istihdam olanakları hakkında bilgi alıp; mezun olduktan sonra yapacakları işlerle ilgili başvurularda bulundu. İş görüşmelerinin de gerçekleştirildiği etkinlik hem katılımcılar hem de öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.